Bandelės, bandelės, bandelės !!! Šiai dienai jų galima nusipirkti kepyklėleje, kurių dabar pilni kampai, visuose prekybos centruose, turguose, kioskeliuose, ar net degalinėse. Žodžiu pasirinkimas didelis, tačiau niekas neprieštaraus, kad naminės pačios gardžiausios. Minkytos rankomis, pagardintos meile ir tuo pačiu užpildžiusios namus gardžiais kvapais. Skanaus !
Mielinis cinamoninių bandelių pyragas
Reikės:
- Maždaug 280 ml šilto pieno;
- 490 g miltų;
- 80 g kambario temperatūros sviesto;
- 140 g cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 2 arbatinių šaukštelių sausų mielių;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos;
- Pusės citrinos nutrakuotos žievelės (nebūtina).
Cinamoniniam įdarui reikės:
- 1 valgomo šaukšto cinamono;
- 6 valgomų šaukštų cukraus.
Glajui reikės:
- Pusės citrinos sulčių;
- 2 valgomų šaukštų pieno;
- 150 g cukraus pudros.
Imamės darbo:
- Sviestą ištrinti su cukrumi iki vientisos masės, tuomet įmaišyti kiaušinį, druską ir citrinos žievelę.
- Atskirame dubenyje sumaišyti birius produktus: miltus, mieles ir įsijoto į sviesto masę.
- Supilti šiltą pieną ir pradėti minkyti rankomis.
- Tešlą minkyti tol kol ji nebelips prie rankų. Jei tešla per skysta - dadėti truputį miltų, bet ne per daug, nes bandelės bus kietos, jei per kieta ar per daug miltų galima įpilti truputį vandens.
- Išminkius tešlą perdėti į aliejumi išteptą dubenį ir uždengti ranšluoščiu ar maistine plėvele, kad nedžiūtų.
- Tešlą padėti šiltoje vietoje ir leisti jai kilti iki kol padidės dvigubai.
- Pasiruošti paviršių ant kurio tešla bus kočiojama - apibarstyti miltais, nepamiršti ir kočėlo. Pačia tešlą aptepti plonu sluoksniu aliejaus.
- Neskubant tešlą iškočioti iki 2 cm storio stačiakampį.
- Sumaišius įdaro ingridientus jais apibarstyti visą tešlos stačiakampį ir palengva, nespaudžiant susukti.
- Gautą ritinį supjaustyti maždaug 3 pirštų dydžio gabalėliais.
- Gautus ritinėlius sudėti į aliejumi ar kepimo popieriumi ištiestą formą. Sudėjus bandeles galima ištepti kiaušinio trynio plakiniu.
- Kepti 180oC įkaitintoje orkaitėje, maždaug 30 minučių ir kol gražiai paruduos.
- Kol kepa galima paruošti glajų. Visus jam skirtus ingridientus sumaišyti, Jei per skysta dadėti pudros, jei tirštoka dar pieno.
- Kai pyragas iškeps, leisti jam truputį pravėsti ir apipilti paruoštu glajumi.
Skanaus !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą