Vieniems varškėtukai skaniau kepti, kitiems virti. Šį kartą aš ruošiau juos virdama, nes man taip skaniau :p Tai daug ingridientų ir pastangų nereikalaujantis patiekalas, kurio galima pasidaryti daugiau ir užsišaldžius ne kartą skaniai ir greitai pavalgyti. Skanaus !
Virtinukai "Varškėtukai"
Reikės:
- 500 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 10-15 valgomų šaukštų miltų;
- žiupsnelio druskos;
- 1 valgomą šaukšto cukraus;
- žiupsnelio vanilinio cukraus.
Eiga:
- Kiaušinius išsukti su cukrum ir druska.
- Į kiaušinių masę sudėti varskę ir išmaišyti.
- Į gautą masę dėti miltus, vanilinį cukrų ir minkyti tol kol tešla nebelips prie pirštų (jei limpa dėti daugiau miltų).
- Paviršių ant kurio galima kočioti tešlą pabarstyti miltais. Kočėlo pagalba iškočioti tešlą iki maždaug 0,5 cm storio ir pjaustyti norimom formom.
- Užvirti puode vandenį, truputį pasūdyti ir virti varškėtukus (kai iškils pavirti maždaug 2-3 min.).
Skanaus !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą