Niūrią rudens dieną, kai saulės matom vis mažiau ir mažiau į pagalbą nuotaikai pagerinti galima griebtis įvairiausių dalykėlių. Šį kartą tam, kad praskaidrinti lietingą rudeninę dieną nusprendžiau iškepti skanėstą iš mėgstamiausių savo sausainių - oreo.
Pyragas gavosi tikrai vykęs. Žinoma yra ką būtų galima patobulinti: naudojau philadelphia tepamą sūrį, tačiau jis man pasirodė kiek per sūrus, galbūt kitą kartą ieškočiau kitos alternatyvos ar tiesiog naudočiau paprastą varškę, taip pat neiškentę pyragą valgėme šiltą, tačiau vertėtų pakentėti, nes šaltas jis dar skanesnis.
Šokoladinis pyragas su oreo sausainiais
Kakaviniam oreo sausainių sluoksniui reikės:
- 12 sausainių oreo;
- 115g sviesto;
- 80g cukraus;
- 120g miltų;
- 45g kakavos;
- 1/3 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
- 2 kiaušiniai.
Varškės sluoksniui reikės:
- 250g tepamo varškės sūrelio (aš naudojau dvi mažas Philadelphia pakuotes);
- 75g cukraus pudros;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus.
Papuošimui reikės:
- Oreo sausainių.
Eiga:
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir orkaitę įkaitinti iki 180oC.
- Varškę sumaišyti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir padėti į šaldytuvą iki kol pagaminsime pyrago pagrindą.
- Oreo sausainius, skirtus tešlai, susmulkinti. Aš smulkinau taip: į dubenį susidėjau sausainius ir su kočėlo galu trupinau iki tol kol gavau norimo dydžio trupinukus.
- Sviestą ir cukrų sudėti į nedidelį dubenėlį ir kaitinti iki kol sviestas ištirps. Palikti atvėsti.
- Gerai išplakti kiaušinius ir sumaišyti su atvėsusiu sviesto mišiniu.
- Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską persijoti, kad viskas gerai susimaišytų.
- Birių produktų masę (miltus ir pan.) sumaišyti su skystais produktais (sviestu ir kt.).
- Įmaišyti susmulkintus sausainius.
- Į kepimo formą sudėti pusę kakavinės masės, tolygiai išlyginkite.
- Toliau sudėti visą varškės masę.
- Sudėti likusią kakavinę masę. (Lengva nebus, tačiau su trupučiu kantrybės viskas įmanoma)
- Galima pasiimti medinį pagaliuką ir viršutinius du sluoksnius truputėlį sumaišyti, ant jų sudėlioti papuošimui skirtus sausainius.
- Kepti maždaug 30 minučių, nepamiršti patikrinti su mediniu pagaliuku ir kai ištrauktas pagaliukas bus švarus vadinasi pyragas iškepė !
Skanaus !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą