Maži ir dideli - visi, mėgsta sausainius, o su šokoladu - žinoma skaniausi. Šie sausainiai, nemeluosiu ir pasakysiu, kad yra pasakiški. Traškūs, saldūs ir kiek sūroki, bet ne per daug ir žinoma su avižomis, o jos gi sveika. Taigi rekomenduoju, bent kartelį pabandyti pagamintį šiuos sausainiukus, į kuriuos galite įdėti tiek mėgstamų saldainiukų, šokolado ar uogų - jūsų fantazijos reikalas. Skanaus !
Avižiniai sausainiai su baltuoju šokoladu ir druska
Sausainių tėšlai reikės:
- 1 stiklinės miltų;
- 3/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/2 arbatinio šaukštelio sodos;
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
- 14 arbatinių šaukštelių minšto sviesto (kambario temperatūros);
- 1 stiklinė cukraus;
- 1/4 stiklinės rudojo cukraus (nebūtina);
- 1 kiaušinis;
- 1/2 arbatinio šauktelio vanilinio cukraus;
- 2 ir 1/2 stiklinės greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
- Pagal skonį baltojo šokolado.
Apibarstymui reikės:
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 175oC. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską išsijoti į vidutinio dydžio dubenį.
- Gerai išsukti sviestą su cukrumi, tuomet įmušti kiaušinį ir suberti vanilinį cukrų.
- Miltų mišinį sumaišyti su sviesto.
- Į gautą tešlos mišinį įmaišyti avižinius dribsnius ir baltąjį šokoladą.
- Arbatinio šaukštelio pagalba lygiomis dalimis padalinti tešlą, maždaug po 2 arbatinius šaukštelius ir tarp delnų susukti į rutuliuką.
- Sausainių rutuliukus sudėtį į skardą maždaug 2 cm atstumu, dviem pirštais paspausti sausainių rutuliukus, tam, kad taptų lygesni ir gražiai iškeptų.
- Paruoštus sausainius kepimui apibarstyti druska.
- Sausainius kepti iki kol truputį paruduos, maždaug 13-16 minučių.
Skanaus !
P.S. Kaip ir minėjau sausainius pagarti galimai įvairiausiais ingridientais. Saldainiais, riešutais, uogomis, džiovintais vaisiais, šokoladais ir kuo tik sugalvojate.
Avižiniai sausainiai su juodu šokoladu ir druska |
Avižiniai sausainiai su mėlynėmis |
Orginalus receptas iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą