Vištieną, daugiau mažiau, mėgsta visi. Tačiau nori nenori toks pat patiekalo paruošimas gali greitai pabosti, todėl aš visada stengiuosi atrasti naujų patiekalų paruošimo būdų, kitaip sakant - nebijau eksperimentuoti. Taigi šiuo eksperimentu nusprendžiau pasidalinti su Jumis.
Teriyaki vištienos marinatas
Reikės:
- 600g vidinės vištienos file;
- Žiupsnelio druskos ir pipirų;
- Nedidelio griežinėlio citrinos;
- 2 valgomųjų šaukštų Teriyaki padažo;
- 1 valgomojo šaukšto sojos padažo;
- 1/2 arbatinio šaukštelio laiškinių česnakų;
- 1/2 arbatinio šaukštelio česnakinių vištienos prieskonių.
Eiga:
- Vištieną gerai nuplauti ir jei norite truputį "pamušti" su mėsos muštuku, kad būtų plonesnė.
- Sudėti vištieną į dubenį ir užspausti citrinos sultis.
- Užpilti teriyaki ir sojos padažus. Viską išmaišyti.
- Sudėti visus birius prieskonius ir gerai išmaišyti. Vištieną galima truputį "pabadyti" su šakute, kad prieskoniai geriau įsigertų.
- Aš laikiau apie 1 valandą šaldytuve ir kepiau 190oC orkaitėje, vis vartydama maždaug 40 minučių. Marinatas gali truputį prisvilti, tačiau vištiena gaunasi puiki !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą