2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Teriyaki vištienos marinatas


Vištieną, daugiau mažiau, mėgsta visi. Tačiau nori nenori toks pat patiekalo paruošimas gali greitai pabosti, todėl aš visada stengiuosi atrasti naujų patiekalų paruošimo būdų, kitaip sakant - nebijau eksperimentuoti. Taigi šiuo eksperimentu nusprendžiau pasidalinti su Jumis.




Prieskonius, žinoma, galit koreguoti pagal savo skonį ir nuotaiką (:D).



Teriyaki vištienos marinatas


Reikės:
  • 600g vidinės vištienos file;
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • Nedidelio griežinėlio citrinos;
  • 2 valgomųjų šaukštų Teriyaki padažo;
  • 1 valgomojo šaukšto sojos padažo;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio laiškinių česnakų;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio česnakinių vištienos prieskonių.

Eiga:
  1. Vištieną gerai nuplauti ir jei norite truputį "pamušti" su mėsos muštuku, kad būtų plonesnė.
  2. Sudėti vištieną į dubenį ir užspausti citrinos sultis.
  3. Užpilti teriyaki ir sojos padažus. Viską išmaišyti.
  4. Sudėti visus birius prieskonius ir gerai išmaišyti. Vištieną galima truputį "pabadyti" su šakute, kad prieskoniai geriau įsigertų.
  5. Aš laikiau apie 1 valandą šaldytuve ir kepiau 190oC orkaitėje, vis vartydama maždaug 40 minučių. Marinatas gali truputį prisvilti, tačiau vištiena gaunasi puiki !



Živilė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą