Kai oras atvėsta (deja, čia ne apie šiandieną, Gruodžio viduryje +5 laipsniai šilumos, nieko nesuprantu, kur sniegas, kur šalna...) norisi kažko jaukaus, kvepiančio ir kas pasakytų, kad obuolių pyrago kvapas ne nuostabiausias. Taigi šį kartą sugalvojau iškepti ne obuolių pyragą, o obuolinius keksiukus ir dar su nepaprastu glajumi. Nuostabus desertas, kuris patiks obuolių ir cinamono gerbėjams. Skanaus !
Obuoliniai keksiukai su cinamoniniu glajumi
11 obuolinių keksiukų
Obuoliniams keksiukams reikės:
- 2 kiaušinių;
- 100 g cukraus;
- 125 ml aliejaus;
- 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
- 35 ml graikiško jogurto arba paprasto jogurto;
- 210 g miltų;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/3 arbatinio šaukštelio sodos;
- 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
- 3 normalių obuolių ( nuluptų ir supjaustytų nedideliais kubeliais).
Cinamoniniam glajui reikės:
- 70 g cukraus pudros;
- 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
- 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 3 valgomųjų šaukštų pieno.
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180oC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą, ją išklokite keksiukų sijonėliais.
- Kiaušinius, cukrų, aliejų, vanilinį cukrų ir jogurtą gerai išplakite.
- Kitame dubenyje miltus, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną sumaišykite. Visą šį mišinį suberkite į plakinį su kiaušiniais ir gerai išmaišykite. (Jei tešla per tiršta įpilkite truputį pieno).
- Nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius sudėkite į tešlą, tačiau jei norite galite pasilikti truputį keksiukų papuošimui ( aš pasilikau ir juos sumaišiau su rudu cukrumi ir cinamonu).
- Keksiukų tešlą vienodai paskirstykite į formeles ir kepkite. Kai gražiai pakils ir svelniai paruduos jie bus iškepę, dar galite patikrinti su mediniu pagaliuku ar dantų krapštukų įsmeigus į vieną į keksiukų ir pagaliukas turėtų būti visai švarus.
- Cinamoninis glajus pasiruošia labai paprastai, visus reikiamus produktus sumaišykite iki vientisos vidutiniškai tirštos masės ir aptepkite keksiukų kepurėles.
Skanaus !
Orginalus receptas koreguotas pagal A. Černės, Saulėtos Virtuvės Saldumynų Knygos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą