2014 m. gruodžio 13 d., šeštadienis

Obuoliniai keksiukai su cinamoniniu glajumi


Kai oras atvėsta (deja, čia ne apie šiandieną, Gruodžio viduryje +5 laipsniai šilumos, nieko nesuprantu, kur sniegas, kur šalna...) norisi kažko jaukaus, kvepiančio ir kas pasakytų, kad obuolių pyrago kvapas ne nuostabiausias. Taigi šį kartą sugalvojau iškepti ne obuolių pyragą, o obuolinius keksiukus ir dar su nepaprastu glajumi. Nuostabus desertas, kuris patiks obuolių ir cinamono gerbėjams. Skanaus !







Obuoliniai keksiukai su cinamoniniu glajumi


11 obuolinių keksiukų

Obuoliniams keksiukams reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • 125 ml aliejaus;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 35 ml graikiško jogurto arba paprasto jogurto;
  • 210 g miltų;
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1/3 arbatinio šaukštelio sodos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
  • 3 normalių obuolių ( nuluptų ir supjaustytų nedideliais kubeliais).


Cinamoniniam glajui reikės:

  • 70 g cukraus pudros;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 valgomųjų šaukštų pieno.

Eiga:


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180oC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą, ją išklokite keksiukų sijonėliais.
  2. Kiaušinius, cukrų, aliejų, vanilinį cukrų ir jogurtą gerai išplakite.
  3. Kitame dubenyje miltus, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną sumaišykite. Visą šį mišinį suberkite į plakinį su kiaušiniais ir gerai išmaišykite. (Jei tešla per tiršta įpilkite truputį pieno).
  4. Nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius sudėkite į tešlą, tačiau jei norite galite pasilikti truputį keksiukų papuošimui ( aš pasilikau ir juos sumaišiau su rudu cukrumi ir cinamonu).
  5. Keksiukų tešlą vienodai paskirstykite į formeles ir kepkite. Kai gražiai pakils ir svelniai paruduos jie bus iškepę, dar galite patikrinti su mediniu pagaliuku ar dantų krapštukų įsmeigus į vieną į keksiukų ir pagaliukas turėtų būti visai švarus.
  6. Cinamoninis glajus pasiruošia labai paprastai, visus reikiamus produktus sumaišykite iki vientisos vidutiniškai tirštos masės ir aptepkite keksiukų kepurėles.

Skanaus !





Orginalus receptas koreguotas pagal A. Černės, Saulėtos Virtuvės Saldumynų Knygos.


Živilė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą