2015 m. sausio 13 d., antradienis

Imbieriniai sausainiai


Nors kalėdos jau prabėgo: dovanos išpakuotos, kūčiukai suvalgyti ir eglutė jau nupuošta, tačiau nepaisant to noriu pasidalinti imbierinių sausainių receptu, kuris gali būti ne tik gardus desertas, bet ir puiki dovanėlė draugams ar artimiesiems. Skanaus !




Imbieriniai sausainiai


Sausainiams reikės:

  • 100 g medaus;
  • 65 g sviesto;
  • 65 g rudo cukraus (galima naudoti ir baltą);
  • 245 g miltų;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto muskato;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 kiaušinio.



Sausainių glajui:

  • Kiaušinio baltymo;
  • 100 g cukraus pudros (maždaug);
  • Truputis citrinos sulčių.


Eiga:


  1. Medų, sviestą ir cukrų sudėti į metalinį puodą ir maišant kaitinti ant vidutinės kaitros, kol cukrus pratirps, tuomet nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti (~30min.), atvėsusi turėtų būti tąsi.
  2. Kitame dubenyje sumaišyti: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, imbierą ir druską.
  3. Masei atvėsus ją supilti į dubenį su miltais, įmušti kiaušinį ir viską gerai išminkyti.
  4. Tešlą atskirti į dvi dalis, padarytus tešlos rutuliukus suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą atvėsti (~2h.).
  5. Orkaitę įkaitinti iki 180 oC. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir truputį apibarstyti miltais.
  6. Miltais pasibarstyti paviršių ant kurio bus kočiojama tešla. Plonai iškočioti tešlą ir formelių pagalba išsipjauti sausainius, tuomet dėti į kepimo skardą.
  7. Sausainiai kepa apie 10 min, tačiau reikėtų stebėti kada apatinė dalis ima tamsėti.
                                                  

                                                                        Skanaus !





Orginalus receptas  pagal A. Černės, Saulėtos Virtuvės Saldumynų Knygos. 


Živilė
                                                                                                   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą