2014 m. gruodžio 13 d., šeštadienis

Varškės spurgytės


Kadangi sniegas niekaip neatkeliauja iki Lietuvos ir man dėl to labai liūdną, užsimaniau ko nors puraus ir apibarstyto saldžiu "sniegu" ( :D ). Įdomu ar dabar skaitydami galėtumėt įsivaizduoti kas tai? Gaila, bet apačioje prisegta nuotrauką viską išduos - Varškės spurgytės. Pirmą kartą dariau šį skanėstą ir jis gavosi tikrai puikiai. Svarbiausia nebijoti bandyti, jei neišeis iš pirmo karto gal dar ir ne iš antro, bet iš kažkelinto tikrai tikrai turės pavykti. Skanaus !







Varškės spurgytės


24 vidutinės varškės spurgytės

Varškės spurgytėms reikės:

  • Puse pakelio varškės - apie 250 g;
  • 2 kiaušinių;
  • 125 ml grietinės;
  • 130 g cukraus;
  • 350 g miltų;
  • 1/2 vanilinio cukraus;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos.

Spurgyčių virimui reikės:

  • 1 litros saulėgražų aliejaus.

Apibarstymui reikės:

  • 2 valgomų šaukštų cukraus pudros.


Eiga:

  1. Pasiruošiame puodą, kuriame virsime spurgas. Geriausia būtų, kad jis būtų platesnis, taip vienu metu galėsime išvirti daugiau spurgų. 
  2. Į puodą supilame aliejų ir ant vidutinės temperatūros paliekame kaisti.
  3. Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  4. Į kiaušinių plakinį sudedame grietinę ir varškę - viską gerai išmaišome.
  5. Miltus, sodą suberiame į varškės masę. Spurgyčių masė turėtų būti tiršta ir lipni. Jei tokia neatrodo ipilkite truputį pieno.
  6. Patikrinkite ar aliejus įkaito - nedidelį gabalėlį batono įmeskite į aliejų ir jei po kelių minučių jis paruduoja - aliejus įkaitęs ir ugnį galima pamažinti.
  7. Drėgnais delnais formuokite rutuliukus ir atsargiai dėkite į aliejų. Stenkitės, kad spurgos nesusiliestų.
  8. Aš viriau po 6 spurgytes vienu metu, vis maišydama.
  9. Išvirusias spurgas išimkite kiaurasamčiu, gerai nuvarvinkite ir dėkite į lėkštę išklotą popieriniu rankšluoščiu.
  10. Kai visos spurgos bus išvirtos perkelkit į švarią lėkštę ir apibarstykit cukraus pudra.


Skanaus !





Orginalus receptas iš A. Černės, Saulėtos Virtuvės Saldumynų Knygos.


Živilė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą