2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

Avižiniai sausainiai su bananais


Dažnai prie arbatos, ar kavos norisi kažko skanaus, o tas kažkas dažniausiai būna saldus dalykėlis. Tačiau kartais nori kažko sveiko ir saldaus, skanaus. Taigi taip nutiko, kad pabandžiau įprastą avižinių sausainių receptą šiek tiek patobulinti ir padaryti bent truputelį sveikesnį, manau visai neblogai pavyko, nes sausainiai "ištirpo" per vakarą. Rekomenduoju pabandyti ir šį sveikesnį variantą ir nesigriaužiant suvalgyti keliais sausainiais daugiau :) Skanaus !








Avižiniai sausainiai su bananais


Sausainiams reikės:
  • 1 puodelio miltų (~200ml);
  • 2 ir 1/2 puodelio greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
  • 80 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 banano;
  • 3 valgomų šaukštų medaus arba cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1/3 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 1/3 arbatinio šaukštelio cinamono.


Sausainių papuošimui:
  • Mėgstamų riešutų.


Eiga:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 175oC. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
  2. Miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir vanilinį cukrų išsijoti į vidutinio dydžio dubenį.
  3. Sviestą išsukti su medumi (cukrumi), tuomet įmušti kiaušinį.
  4. Birių produktų mišinį sumaišyti su sviesto mišiniu iki vientisos konsistencijos.
  5. Tuomet įmaišyti avižinius dribsnius.
  6. Iš gautos tešlos padaryti norimo dydžio sausainius ir dėti į kepimo skardą poros centimetrų tarpais. Aš dariau rutuliukus, kuriuos sudėjus į skardą šiek tiek reikia paspausti dviem pirštais, kad taptų plokštesni ir geriau iškeptų.
  7. Ant sausainių sudėti mėgstamus riešutus ir šiek tiek įspausti.
  8. Sausainius kepti apie 13 minučių, stebėti, kad neperkeptų.




Skanaus !


Živilė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą