Šie du smagūs kepiniai, tapo kasmetine prieš kalėdine tradicija, kuri leidžia užsimiršti ir pasireikšti fantazijai, dekoruojant namelį ir kuriant meduoliukų asmenybes. Tai nepaprastai smagus užsiėmimas jei į draugiją pasikviesit mylimą žmogų ar šeimos narius, tik svarbiausia į visa tai nežvelgti per daug rimtai, turiu omeny, kad viskas neturi būt tobula, svarbiausia geras laikas drauge ir žinoma gražūs skanėstai, kuriuos vėliau bus galima skaniai sukramsnoti.
Šiais metais improvizavau, kadangi peržiūrėjus didelę šusnį receptų neradau to, kuris mane "užkabintų" namelį ir meduoliukus kepiau pagal imbierinių sausainių receptą (receptas čia), tačiau truputį pakeitusi. Į namelio ir meduoliukų tešlą dėjau po 1 valgomajį šaukštą kakavos (Tam, kad būtų truputėlį tamsesni) ir po 1 pilną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių (Tam, kad būtų truputėlį storesni). Glajų dariau taip pat kaip ir imbierinių sausainių recepte tik ėmiau 2 kiaušinio baltymus.
O kaip dekoruosite namelius ir meduoliukus jau priklauso nuo jūsų pačių. Šiais metais naudojau daugybė pabarstukų, kokoso drožles, cukrines žvaigždutes, galima naudoti ir guminukus, šokoladą ir viską ką mėgstate.
Taigi šių 2014 metų namelis ir žmogeliukai-meduoliukai:
2013 metų:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą